Menu

Varaždinske Toplice kreću u izradu Plana ukupnog razvoja do 2031. godine

Grad Varaždinske Toplice
Priopćenje za medije

Varaždinske Toplice kreću u izradu Plana ukupnog razvoja do 2031. godine

Članovi Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica na sjednici u utorak jednoglasno su donijeli odluku o izradi Plana ukupnog razvoja Grada Varaždinskih Toplica za razdoblje od 2021.-2031. godine. Riječ je o strateškom aktu planiranja, kojim će se definirati posebni ciljevi usmjereni prema društveno-gospodarskom razvoju Grada Varaždinskih Toplica te identificirati ključni razvojni projekti.

Također jednoglasno donijeta je i odluka o utvrđivanju mjerila i ekonomskoj cijeni programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću Tratinčica Varaždinske Toplice. Tako će ekonomska cijena redovitog cjelodnevnog programa predškolskog odgoja, u trajanju od 7 do 10 sati dnevno, iznositi 1.950 kuna. Udio roditelja korisnika programa Dječjeg vrtića Tratinčica je 750 kuna, a razlika se podmiruje iz proračuna Grada Varaždinskih Toplica.

Uz ovu osnovnu odredbu, izdvojeni su slučajevi s manjim udjelom roditelja u plaćanju vrtića.

– Za dijete s teškoćama, dijete čiji roditelj ima status invalida ili žrtve Domovinskog rata, odnosno osobe nestale u Domovinskom ratu, dijete samohranog roditelja te dijete učenika i redovitih studenata udio roditelja je 600 kuna. Taj iznos roditelji će plaćati i za drugo dijete u vrtiću, dok su za treće i svako sljedeće dijete roditelji oslobođeni obveze sudjelovanja u podmirenju ekonomske cijene redovitog programa vrtića – naglašava gradonačelnica Dragica Ratković.

Gradski vijećnici Varaždinskih Toplica potvrdili su i ukidanje odluke o davanju koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova. Naime, Grad Varaždinske Toplice zaprimio je dopis koncesionara, Lukoma iz Ludbrega, koji traži raskid Ugovora o koncesiji zbog razloga operativne i faktične nemogućnosti obavljanja uslužne komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova u opsegu predviđenim ugovorom o koncesiji na području, kao i zbog nedovoljnih kadrovskih i tehničkih kapaciteta. Do izbora novog koncesionara, dimnjačarske poslove na području Grada Varaždinskih Toplica radi sprječavanja nastanka štete po život i zdravlje ljudi i imovinu, obavljat će i nadalje Lukom.

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica jednoglasno je usvojilo i Strategiju upravljanja imovinom u vlasništvu Grada za razdoblje od 2021. do 2027.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
03.08.2022
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content