Menu

Varaždinske Toplice neće povećavati porezni paušal za privatne iznajmljivače

Grad Varaždinske Toplice neće povisivati iznos paušalnog poreza za privatni smještaj te će on i dalje iznositi 150 kuna. Ovu odluku gradonačelnica Dragica Ratković iznijela je na sastanku s vlasnicima kuća za odmor, apartmana i drugih vrsta privatnog smještaja.
Naime, izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak definiran je i novi način određivanja paušalnog poreza za privatni smještaj, kuća za odmor i apartmana po krevetu, odnosno, smještajnoj jedinici u kampu za 2019. godinu.
Prema odredbama tog Zakona, svako predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave, a u ovom slučaju je to Grad Varaždinske Toplice, moraju obavezno donijeti odluku do 31. siječnja 2019. godine kojom će propisati visinu paušalnog poreza, a koja ne može biti manja od 150 kuna kao niti veća od 1500 kuna.
– Razvoj turističke ponude i potencijala nije moguć, ako ih ne prate i smještajni kapaciteti. Stoga su nam mali pojedinačni iznajmljivači izuzetno važni. Povećanje paušala ne bi stvorilo značajniji priljev novaca u gradski proračun, dok bi s druge strane uzrokovalo dodatni namet već ionako preopterećenim privatnim iznajmljivačima, koji predstavljaju temelj razvoja turističke ponude Grada Varaždinskih Toplica. Zadržavanjem postojećeg iznosa paušala od 150 kuna doprinosimo razvoju našega turizma – zaključila je gradonačelnica Ratković nakon sastanka.
Da u Gradu nisu donijeli ovu odluku i o tome obavijesti Poreznu upravu, automatizmom bi se odredio novi iznos paušala od 750 kuna.

17.01.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content