Menu

Varaždinske Toplice nizom potpora i mjera olakšavaju život djeci i mladim obiteljima

Od kada je stala na mjesto gradonačelnice Varaždinskih Toplica, Dragica Ratković ističe kako su djeca, mladež i mlade obitelji visoko na listi prioriteta aktualne gradske vlasti. Niz je odluka i mjera kojima se upravo ovim kategorijama stanovništva Varaždinskih Toplica želi pomoći u različitim segmentima života.

Grad Varaždinske Toplice tako redovito isplaćuje naknade za novorođenu djecu, a samo u prvom kvartalu ove godine zaprimljeno je 11 zahtjeva za financijskom potporom. Varaždinske Toplice za prvo dijete osiguravaju 2000 kuna, za drugo dijete 3000, a za treće i svako sljedeće čak 5000 kuna.

– Sretna sam što smo početak 2019. godine otvorili s čak 11 zahtjeva za isplatom naknade za novorođenčad. Imali smo tri zahtjeva za prvo dijete, pet zahtjeva za drugo, a ono što posebno veseli, čak tri zahtjeva za treće dijete u obitelji te smo ukupno isplatili 36.000 kuna – ponosno ističe gradonačelnica Dragica Ratković.

Varaždinske Toplice su, također, povećale udio sufinanciranja boravka djece u dječjim vrtićima.

– Roditelji su prije morali plaćati 650 kuna, a našom odlukom smanjili smo taj iznosa na najviše 500 kuna. Treba istaknuti, da Grad sufinancira boravak djece u svim dječjim vrtićima, bez obzira radi li se o gradskom i privatnom dječjem vrtiću, te da li se on nalazi na području Grada ili drugih jedinica lokalne samouprave. Novost koju smo uveli i koja se provodi u praksi je financiranje produženog boravka za učenike Osnovne škole – dodaje Ratković.

Grad Varaždinske Toplice osigurao je stipendije za sve redovite studente u iznosu od 500 kuna, a također podmiruje i troškove profesora mentora, prilikom odlaska učenika na brojna natjecanja.

– Nismo zaboravili niti mlade obitelji te smo donijeli odluku o oslobađanju plaćanja komunalnog doprinosa kod kupnje ili gradnje prve nekretnine. Obitelji članova dobrovoljnih vatrogasnih društava su, pak oslobođene plaćanja komunalne naknade – zaključuje gradonačelnica Dragica Ratković.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
23.04.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content