Menu

Varaždinske Toplice postaju veliko gradilište – za novu kanalizacijsku mrežu osigurano 62 milijuna kuna

Grad Varaždinske Toplice uskoro će postati veliko gradilište. Potvrđeno je to nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranju i ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih fondova za projekt Aglomeracije Varaždinske Toplice. Osim Varaždinskih Toplica ugovori su potpisani i za projekt Aglomeracije Varaždin.

Vrijednost projekta Aglomeracije Varaždinske Toplice je čak 62,1 milijun kuna, a obuhvaća naselja Varaždinske Toplice, Svibovec, Jalševec Svibovečki, Tuhovec i Lukačevec Toplički. Kada se tome pridoda i Aglomeracija Varaždin, ukupno će se u Varaždinsku županiju uložiti više od 900 milijuna kuna u izgradnju kanalizacijske mreže, više od 100 objekata te dogradnju i rekonstrukciju pročistača otpadnih voda.

Zahvaljujući projektima Aglomeracija Varaždin i Aglomeracija Varaždinske Toplice, kanalizacijskom mrežom bit će obuhvaćeno više od 85.000 stanovnika županije.

– Kvaliteta života naših građana i zaštita okoliša su osnovne smjernice rada Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a svi napori su usmjereni da poradimo na jednom i na drugom. Ne veseli činjenica da je svega 46 posto naših građana u Hrvatskoj priključeno na sustave odvodnje te moramo značajne napore učiniti u daljnjem razvoju – rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Na svečanosti potpisivanja ugovora, uz ministra Ćorića i direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, prisustvovala je i Dragica Ratković, gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice.

1 — 2
2 — 2
16.10.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content