Menu

Varaždinske Toplice svečano obilježile Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u Varaždinskim Toplicama, u petak, 04. kolovoza, održano je svečano okupljanje branitelja, ostalih sudionika te građana kako bi svečanom povorkom odali počast svima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, posebno za sve žrtve te njihove obitelji.

Svečani mimohod branitelja krenuo je od Trga Republike Hrvatske pa do Župne crkve sv. Martina, gdje je održana sveta misa u spomen na sve žrtve Domovinskog rata i njihove obitelji te sve koji su bili dio operacije Oluja.

Nakon svete mise, svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika Bijela golubica u Varaždinskim Toplicama, uslijedilo je kao znak poštovanja i sjećanja. Svi sudionici su se zajednički sastali u minuti tišine te molitvi kojom su odali duboku počast i zahvalnost hrabrim braniteljima.

Nastavak obilježavanja dana održao se u vatrogasnom domu u Varaždinskim Toplicama, gdje se organiziralo druženje uz domjenak i živu glazbu, uz prikaz video zapisa iz Domovinskog rata.

Predsjednik Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) Varaždinske Toplice, Branko Crljenica, pozdravio je sve prisutne u ime Udruge branitelja s područja Varaždinske Toplice te svima čestitao Dan domovinske zahvalnosti.

-Slavimo 28. obljetnicu najblistavije pobjede u Hrvatskoj povijesti. Mi to već godinama obnašamo – rekao je Crljenica te dodao kako su u akciji Oluja sudjelovale postrojbe 104. brigade, 7. gardijska brigade te specijalna policija.

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice, Ljubica Nofta, kazala je kako je nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine Hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i strahu od neprijateljskih napada na izložene Hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnijih pregovora i mirovnih inicijativa, Republika Hrvatska, vlastitom oružanom silom, oslobodila Hrvatski teritorij u operaciji Oluja.

-Ovo je prigoda da iskažemo svoju počast i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih Hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata, svim stradalima i nestalima, svim žrtvama i svim Hrvatskim braniteljima s područja grada i naše nam drage Hrvatske, a posebno onima koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine – rekla je Nofta.

28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja svečano je obilježena i u Svibovcu, 05. kolovoza ove godine. U Crkvi sveta Tri kralja, održana je sveta misa u spomen na sve žrtve Domovinskog rata i njihove obitelji.

Na svečanom događaju u Svibovcu, uz izvedbu hrvatske himne zbora Župe Svibovec, održano je svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Svibovcu. Svi prisutni su se zajednički pomolili i zastali u minuti tišine kako bi odali počast braniteljima.

Nakon polaganja vijenaca kod spomenika, u vatrogasnom domu u Svibovcu, nastavilo se druženje svih prisutnih branitelja i gostiju, gdje je održan i turnir u Beli.

1 — 11
2 — 11
3 — 11
4 — 11
5 — 11
6 — 11
7 — 11
8 — 11
9 — 11
10 — 11
11 — 11
07.08.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content