Menu

Varaždinske Toplice u Top 10 gradova po izdvajanjima za dječje vrtiće

U top 10 gradova s najvećim izdvajanjem za dječje vrtiće u 2018. godini, visoko 6. mjesto zauzele su Varaždinske Toplice. Naime, prema podacima Ministarstva financija, Varaždinske Toplice su za rad predškolskih ustanova izdvojile čak 7,21 posto gradskoga proračuna.
– Ovakvi podaci ne trebaju čuditi s obzirom da od prvog dana mojega mandata i aktualnog saziva Gradskoga vijeća, ističemo da su nam djeca, mladež i mlade obitelji visoko na listi prioriteta. Odmah smo povećali udio sufinanciranja boravka djece u dječjim vrtićima. Roditelji su prije morali plaćati 650 kuna, a našom odlukom smanjili smo taj iznosa na najviše 500 kuna. Treba istaknuti da Grad sufinancira boravak djece u svim dječjim vrtićima, bez obzira radi li se o gradskom i privatnom dječjem vrtiću, te da li se on nalazi na području Grada ili drugih jedinica lokalne samouprave. Također, uređujemo senzornu dvoranu u Dječjem vrtiću „Tratinčica“. Riječ je o projektu jedinstvenom u Hrvatskoj, a koji se dijelom sufinancira novcima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – ističe Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.
Grad Varaždinske Toplice financiraju produženi boravak za učenike Osnovne škole, a povećane su i naknade za novorođenu djecu.
– Varaždinske Toplice za prvo dijete osiguravaju 2000 kuna, za drugo dijete 3000, a za treće i svako sljedeće čak 5000 kuna. Osigurali smo i stipendije za sve redovite studente u iznosu od 500 kuna, a također podmirujemo i troškove profesora mentora prilikom odlaska učenika na brojna natjecanja – dodaje Ratković.
U Gradu nisu zaboravili niti mlade obitelji.
– Na snazi je odluka o oslobađanju plaćanja komunalnog doprinosa kod kupnje ili gradnje prve nekretnine. Obitelji članova dobrovoljnih vatrogasnih društava su, pak oslobođene plaćanja komunalne naknade – zaključuje gradonačelnica Dragica Ratković.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
23.08.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content