Menu

Varaždinske Toplice znaju kako se podiže kvaliteta turističke usluge: edukacijom nove generacije stručnjaka bogatstvo antičke baštine bit će prezentirano na još bolji način

Zavičajni muzej Varaždinske Toplice i gradska Turistička zajednica i ove su godine organizirale edukaciju za novu generaciju interpretatora i vodiča za potrebe turističkog dežurstva u arheološkom parku Aquae Iasae u nadolazećoj sezoni.

Riječ je o nastavku odlične suradnje sa zajednicom. Naime, Zavičajni muzej i Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica ovaj su program po prvi puta organizirale 2020. godine s ciljem da polaznici upoznaju bogatu topličku antičku baštinu kako bi ju turistima i posjetiteljima prezentirali na najbolji mogući način.

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Spomenka Vlahović buduće je interpretatore i vodiče upoznala s bogatim kulturnim antičkim nasljeđem topličkog lokaliteta, važnosti njegovog kulturnog značaja i baštinske vrijednosti.

-Sudionici su dobili sve potrebne informacije vezane uz očuvanje arheološkog lokaliteta Aquae Iasae kao i sve potrebne stručne smjernice koje su vezane uz njegovo očuvanje kao zaštićenog arheološkog lokaliteta kulturne baštine Republike Hrvatske – objasnila je Vlahović.

Dio predavanja održala je i direktorica Turističke zajednice Varaždinske Toplice Lana Husnjak koja
je polaznicima prenijela potrebne informacije o kulturnom turizmu te ih upoznala s tri vrlo poznate kulturne rute Vijeća Europe čiji su dio i Varaždinske Toplice. Riječ je o ruti rimskih careva i povijesnih termalnih gradova, a posebno je istaknula kako je toplička arheološka baština upisana i u top 20 arheoloških destinacija Republike Hrvatske.

Dio edukacije održan je i u stalnom arheološkom postavu Zavičajnog muzeja gdje su polaznici upoznali bogatu arheološku zbirku lokaliteta i dobili sve potrebne odgovore. Spomenimo i da je svim sudionicima uručen poseban priručnik kojeg su pripremile organizatorice.

Riječ je o priručniku koji će budućim vodičima i interpretatorima baštine u Varaždinskim Toplicama biti od velike stručne pomoći, a sve s ciljem da se kvaliteta usluge u kontinentalnom kulturnom turizmu podigne na još višu razinu.

Organizatori su najavili kako je u travnju planiran još jedan termin edukacije nakon čega će za razdoblje od travnja do listopada biti pripremljen online javni raspored vikend dežurstava.

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
30.03.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content