Menu

Varaždinski župan Anđelko Stričak, toplička gradonačelnica Dragica Ratković i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački obišli sanirano klizište u Martinkovcu

Ratković: „U suradnji sa Županijom i ŽUC-om samo lani smo realizirali osam velikih projekata ukupne vrijednosti 900.000 eura”

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački u četvrtak su obišli sanirano klizište u naselju Martinkovec, jedno od pet klizišta na kojima se lani intenzivno radilo.

Gradonačelnica Dragica Ratković nije krila zadovoljstvo završetkom još jednog velikog komunalnog projekta.

– Sa ŽUC-om imamo itekako dobru suradnju, što potvrđuje i podatak o čak osam realiziranih komunalnih projekata u 2023. godini, ukupne vrijednosti od gotovo 900.000 eura. Naime, sanirano je pet klizišta, po dva u Vrtlinovcu i Martinkovcu te jedno u Gornjoj Poljani za što je utrošeno 550.000 eura. Novi asfaltni slojevi u Drenovcu i Varaždinskim Toplicama koštali su oko 315.000 eura, dok je za sanaciju prometnice i uređenje nogostupa u Varaždinskim Toplicama izdvojeno 30.000 eura – rekla je gradonačelnica Ratković dodajući kako su realizirani projekti dokaz sposobnosti Grada Varaždinskih Toplica da kvalitetno pripremi projekte, ali i ŽUC-a Varaždinske županije da prepozna stvarne potrebe gradova i općina.

Da se protekle godine mnogo toga odradilo na području Varaždinskih Toplica potvrdio je i ravnatelj ŽUC-a Osonjački.

– Tijekom 2023. godine obavljeni su značajni radovi na području Varaždinskih Toplica. Osim redovnog održavanja, izvedeno je osam većih projekata, od toga pet klizišta, dva presvlačenja novim slojem asfalta i jedno pojačano održavanje koje je uključivalo proširenje ceste s nogostupom u samom centru Varaždinskih Toplica. Svi zahvati su rađeni s ciljem podizanja sigurnosti svih sudionika u prometu – istaknuo je ravnatelj varaždinskog ŽUC-a.

Župan Anđelko Stričak svjestan je što znači rješavanje pitanja klizišta za lokalno stanovništvo.

– I ovi posljednji radovi u Martinkovcu, kao i brojni drugi na sanacijama klizišta diljem naše županije, dokaz su da Varaždinska županija veliku pozornost posvećuje upravo ovoj problematici. Sanacijom bilo kojeg klizišta, bilo gdje na području županije, u velikoj se mjeri povećava sigurnost svih sudionika u prometu, ali i kvaliteta života lokalnog stanovništva – izjavio je župan i naglasio kako se svim dijelovima županije posvećuje jednaka pažnja te je najavio nastavak sanacije klizišta.

– U srijedu smo na sastanku s predstavnicima Hrvatskih voda VGO Sava dogovorili sanaciju deset klizišta na području općina Breznica, Visoko i Breznički Hum. Hrvatske vode u te projekte ulaze s iznimnom visokom stopom sufinanciranja od čak 70 posto te su za deset klizišta osigurali iznos od oko 600.000 eura. Dogovorenim poslovima u Brezinici, Visokom i Brezničkom Humu te ovim odrađenim poslovima u Martinkovcu, pokazujemo i da nam je itekako stalo do ravnomjernih ulaganja i razvoja svih dijelova Varaždinske županije – zaključio je župan Stričak.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
12.01.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content