Menu

Varaždinskim Toplicama 15.000 eura za besplatnu javnu Wi-Fi mrežu

Gradu Varaždinskim Toplicama odobren je projekt „WiFi4EU“ vrijedan 15.000 eura, u sklopu kojeg će se postaviti besplatne pristupne točke Wi-Fi mreži na javnim mjestima.
Riječ je o inicijativi Europske komisije za koju je osigurano više od 51 milijun eura, a Varaždinske Toplice dobiveni vaučer će iskoristiti za nabavku opreme i instalaciju pristupnih točaka na javnim mjestima poput parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnice i zdravstvenih ustanova.
Ovo je bio drugi javni poziv Europske komisije za koji je interes pokazalo više od 10.000 gradova i općina iz svih zemalja Europske unije. U Hrvatskoj je vaučere osim Varaždinskih Toplica dobila još 141 jedinica lokalne samouprave. Na prvi natječaj koji je bio krajem 2018. godine, vaučere je dobilo 224 hrvatskih gradova i općina. Iz Europske komisije najavljuju da će do 2020. godine biti objavljena još dva javna poziva za dodjelu novaca u sklopu projekta „WiFi4EU“.

16.05.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content