Menu

Varaždinskim Toplicama treću godinu zaredom petica za transparentnost

Institut za javne financije objavio je analizu proračunske transparentnosti županija, gradova i općina za razdoblje od studenog 2019. do travnja 2020. godine.

Treću godinu za redom, Grad Varaždinske Toplice dobio je najvišu ocjenu za transparentnost, odnosno čistu peticu.

Podsjetimo, 2015. godine, kao i godinu kasnije, transparentnost Grada Varaždinskih Toplica ocijenjena je trojkom, zatim 2017. četvorkom, a od tada nižu se petice za transparentnost.

– Naravno da me to veseli i dokaz je da nam je itekako važna transparentnost našeg proračuna i našeg rada. U Varaždinskim Toplicama puno se radi i gradi, a naš je cilj bio i da građani u sve imaju uvid, da točno znaju kako se i na što troše proračunska sredstva. Već smo godinama u samom vrhu jedinica lokalne i regionalne samouprave u cijeloj Hrvatskoj i namjeravamo tu i ostati, pružajući našim građanima pravodobne i točne informacije o radu gradske uprave – izjavila je toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

U istraživanju Instituta proračunska se transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama lokalnih jedinica. Za ovo razdoblje to su izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2018., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019., prijedlog proračuna za 2020., izglasani proračun za 2020. i proračunski vodič za građane za 2020.

03.07.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content