Menu

Večeri matematike u Dječjem vrtiću “Tratinčica”

U četvrtak, 1. prosinca, treću godinu za redom u Dječjem vrtiću “Tratinčica” Varaždinske Toplice, održana je “VEČER MATEMATIKE”. Organizator aktivnosti je Hrvatsko matematičko društvo, a provodi se diljem čitave Republike Hrvatske. Svake se godine u ovu aktivnost uključuje sve više osnovnih i srednjih škola. Unatrag tri godine, u aktivnosti sudjeluju i dječji vrtići, što nas iznimno veseli, jer je veliko zadovoljstvo roditeljima i djeci matematiku približiti na zabavan i motivirajući način.
Kao i svake godine, djeca i roditelji, pri ulasku dobivaju putovnicu za putovanje matematičkim centrima aktivnosti koje su osmislile i izradile odgajateljice. Prolaskom kroz sve centre, osvajaju se nagradni pečati. Po prikupljanju svih potrebnih pečata, odnosno kada djeca riješe sve zabavne matematičke zadatke i sadržaje, osvaja se glavno priznanje i diploma za sudjelovanje. Svako osvajanje diplome, popraćeno je glasnim pljeskom sudionika, u čemu i djeca i roditelji posebno uživaju. Osim stjecanja pozitivne slike o samome sebi, djeca kroz igranje matematičkih igara stječu pozitivnu sliku i o području matematike, koja im postaje nešto blisko i zanimljivo. Kao profesionalcima, važno nam je da djeca s radošću i bez straha budu otvorena za sva područja života i znanosti, tako i matematike. Stvarajući pozitivan odnos prema matematici sada, vjerujemo da će tu ljubav najmlađi ponijeti dalje sa sobom u budućnost, kada će matematiku susretati u nekim drugim okolnostima

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
03.12.2016
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content