Menu

Veliki uspjeh kadeta ŠŠK “Mladost”

Od 18.01. do 20.01.2019. održano je V. otvoreno prvenstvo Grada Čakovca u šahu na kojem su veliki uspjeh postigli kadeti ŠŠK „Mladost“ iz Varaždinskih Toplica. Turnir je bio međunarodnog karaktera jer su osim hrvatskih igrača i igračica nastupili i šahisti i šahistice iz Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji kadeta do 16 godina pobijedio je Filip Križanić iz ŠŠK „Mladost“, drugi je bio Danis Fejzić iz Bosne i Hercegovine, a treći još jedan član ŠŠK Mladost“ iz V. Toplica, Hrvoje Hostnjak.

U konkurenciji do 12 godina najbolji je bio Petar Križanić iz ŠŠK „Mladost“ V. Toplice, za dlaku bolji od drugog Maxa Poljana iz ŠD Varaždin, dok je treći bio Adrian Petrus, član ŠŠK Marof koji je ujedno na dvojnoj registraciji u ŠŠK „Mladost“ V. Toplice.

Uspjeh ŠŠK „Mladost“ upotpunili su i Petar Kanešić na 7. mjestu, Vedran Ljubić na 15. mjestu te Mislav Matkun na 17. mjestu.

U seniorskoj konkurenciji prvi je bio Mladen Trbojević iz ŠK Stridon, Štrigova, drugi Mario Zovko, član ŠK Vukovar ’91, a treći Laszlo Pergel iz Mađarske.

Osim glavna tri turnira, u subotu 19.01. održana su dva brzopotezna turnira. Na turniru mladih nada pobijedio je Saša Vinković iz ŠK Čakovec, a drugo i treće mjesto osvojili su početnici iz ŠŠK „Mladost“, Mia Jurša i Matej Hokman. Iz ŠŠK „Mladost“ nastupili su još i Ana Kanešić, Samanta Vudrag i David Šestak.

Na brzopoteznom šahovskom turniru „Vinska mušica“ pobijedio je Ivan Novak iz ŠK Sloboda, Mihovljan-Čakovec, drugi je bio Hrvoje Fajdetić iz ŠK Novi Zagreb, a treći Laszlo Pergel iz Mađarske. Jedini predstavnik ŠŠK „Mladost“ bio je Goran Šegović na vrlo dobrom 6. mjestu.

Detaljniji izvještaj dostupan je na http://sah-mladost.hr/cakovec19/.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
22.01.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content