Menu

Veliko priznanje: toplička osnovna škola ima najljepšu učionicu na otvorenom u Hrvatskoj

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice ponosan je vlasnik još jedne vrijedne nagrade, one za najljepšu učionicu na otvorenom u Hrvatskoj. Riječ je o ekološko – obrazovnom projektu „Najljepši školski vrtovi” kojeg provodi Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na svečanom proglašenju pobjednika uz gradonačelnicu Varaždinskih Toplica Dragicu Ratković prisustvovali su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek i ravnateljica topličke škole Goranka Štefanić.

Gradonačelnica Ratković naglasila je kako njihova toplička osnovna škola kontinuirano brine o svojim učenicima, a ova nagrada još je jedan dokaz tome.

-Zahvaljujući učionicama na otvorenom naši učenici mogu i u školi boraviti i učiti u prirodi što im je zasigurno dodatna motivacija. Varaždinske Toplice žele biti zelen i održiv grad, a na tom tragu radi i naša Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića koja među našim učenicima promovira ekološku svijest i unapređuje njihova znanja o održivom razvoju i zaštiti okoliša – poručila je gradonačelnica Ratković.

Toplička osnovna škola u ovom projektu sudjeluje još od 2017. godine, a njezini učenici, nastavnici, ali i ravnateljica Štefanić mogu se pohvaliti da su u studenom 2019. godine osvojili prvu nagradu Fonda u iznosu od 10.000 kuna te Zelenu povelju, zastavu i izlet u vodeni park Krapinske Toplice.

-Budući da brinemo o svom okolišu, eko škola smo, i kontinuirano uređujemo školski vrt s plastenikom, voćnjak, cvjetnjake, ružičnjake, eko učionice i sav ostali okoliš, imamo sve uvjete da se svake godine prijavljujemo na natječaj Najljepši školski vrtovi – pojasnila je ravnateljica Štefanić.

Prva eko učionica u topličkoj osnovnoj školi izrađena je još u jesen 2019. godine, a učitelji ju maksimalno koriste za održavanje nastave na otvorenom. S obzirom na velik interes učenika i učitelja, odlučili su ih izraditi još, tako da se toplička osnovna škola može pohvaliti s njih čak četiri čime su omogućili svim svojim učenicima održavanje nastave na otvorenom.

14.03.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content