Menu

VIOLINSKI RECITAL ORESTA SHOURGOTA

U nedjelju, 19. 05. 2024. U 18 sati u župnoj crkvi sv. Martina bis. u Varaždinskim Toplicama će biti vrhunski koncert barokne glazbe za violinu na kojemu će nastupiti  Orest Shourgot, ukrajinski i hrvatski  violinist i pedagog, diplomirani dirigent, ansamblist, koncertni majstor Zagrebačke Filharmonije, redoviti profesor na Zagrebačkoj akademiji.

Gošće koncerta je YeonJu Jeong, iz Seoula/Južna Koreja. Trenutno je zaposlena kao redovna profesorica na Odsjeku za gudačke instrumente i gitaru – smjer violina na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Na koncertu će se izvoditi djela: J.S.Bacha, G.PH.Telemanna, J.M. Leclaira i J.Auberta. Koncert će biti izveden  na talijanskim instrumentima: Bartolomeo Giuseppe Guarneri del Gesu iz 1741 godine  i  Felix Mori Costa  model Paolo Santo Maggini iz 1807 godine.

Koncert je besplatan, a župa ga organizira u sklopu proslave 250-te godišnjice kapele Svetog Duha

10.05.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content