Menu

Viši razredi topličke škole uživali u kazališnoj predstavi Trojica u Trnju

U ponedjeljak, 28.listopada 2019., učenici viših razreda posjetili su Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu. U režiji Ksenije Krčar gledali su kazališnu predstavu Trojica u Trnju koja je adaptacija popularnog istoimenog romana Pavla Pavličića.

Pustolovni roman Trojica u Trnju također je na popisu djela za cjelovito čitanje za više razrede osnovne škole. Da su učenici ovu duhovitu predstavu jednako dobro prihvatili kao i roman, dokazao je gromoglasan pljesak kojim su bili nagrađeni glumci na kraju predstave. Tome je doprinijela i priča puna akcije, zanimljivog zapleta, neočekivanog raspleta i duhovitih odnosa među likovima.

Osim što su učenici naučili vrijednu lekciju o važnosti prijateljstva, hrabrosti i domišljatosti, ciljevi ove terenske nastave iz Hrvatskoga jezika bili su razvijati kulturu posjećivanja i primjerenog ponašanja u kulturnim ustanovama te primanje primjerene umjetničke poruke.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
30.10.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content