Menu

Visoka zona naselja Donja Poljana dobiva vodoopskrbu

Područje visoke zone naselja Donja Poljana do danas nema riješenu vodoopskrbu iz javnog vodoopskrbnog sustava, no to će se promijeniti jer su počeli radovi na izgradnji cjevovoda.

U sljedeća tri mjeseca bit će izgrađen vodoopskrbni cjevovod u dužini 2270 metara, investicija vrijedna milijun kuna, a koju financiraju s 80 % Hrvatske vode te Varkom i Grad Varaždinske Toplice s 20 %.

S predstavnicima Varkoma radove je obišla gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

– Rješavamo investicije koje se spominju 20 godina, a nisu bile završene. Zahvaljujem Hrvatskim vodama koje sufinanciraju i Varkomu koji provodi projekt. Bili smo uporni da se taj projekt završi i da dio Donje Poljane i Gornje Poljane dobije kvalitetnu isporuku vode jer je tu bilo problema s pritiskom. Tako smo zaokružili jednu cjelinu, koja se nije mogla riješiti 20 godina, ali našli smo način da to riješimo – izjavila je gradonačelnica Ratković.

Završetkom ovog projekta osigurat će se opskrba visoke zone naselja Donja Poljana vodom iz Regionalnog vodovoda Varaždin, čime će se stanovnicima te korisnicima vikend objekata na tom području omogućiti kontinuirana opskrba dostatnih količina zdravstveno ispravne vode za piće. Također će se unaprijediti sustav protupožarne zaštite osiguravanjem adekvatne količine i tlačnih pritisaka vode u slučaju potrebe za gašenjem požara putem deset nadzemnih hidranata.

Po završetku radova na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda u Donjoj Poljani sanirat će se trasa vodovoda dovođenjem u prvobitno stanje, kao i ponovno asfaltiranje raskopanih asfaltnih površina.

Gradonačelnica Ratković istaknula je da je u ove četiri godine suradnja s Varkomom i Hrvatskim vodama bila izvrsna.

– Nismo aplicirali nijedan projekt prema njima, a da nije prošao. To je jako važno, da postoji sinergija lokalne zajednice, županije i državne vlasti. Nedavno je kod nas bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković kojeg smo upoznali s projektima i problematikom na našem području, kao što je rješavanje zahtjeva za zemljište novog stambenog kvarta u Varaždinskim Toplicama, rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića, izgradnja jaslica, geotermalni razvoj grada, pa sve do aglomeracije kroz dio naselja Jalševec, Leskovec, Retkovec, Grešćevina, Gornja i Donja Poljana te uređenje državne ceste s nogostupom kroz naselja Tuhovec, Svibovec, Jalševec i Leskovec. Premijer je dao javnu potporu za realizaciju naših projekata – kazala je gradonačelnica Ratković.

1 — 2
2 — 2
25.05.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content