Menu

Vježba evakuacije i pokazna vatrogasna vježba u topličkoj školi

U petak, 19. svibnja 2023. dugotrajno je zvono označilo početak vježbe evakuacije iz topličke škole zbog “eksplozije” i izbijanja “požara”. Prema Planu evakuacije svi su učenici s učiteljima uspješno izišli iz škole, izvan zone opasnosti od povrede i požara, a pridružilo im se tehničko i administrativno osoblje. Iako nije bilo pravog požara, već se radilo o vježbi, ubrzo su na poziv stigli operativni članovi vatrogasne postrojbe pod vodstvom zapovjednika DVD-a  “Varaždinske Toplice”. Vatrogasna postrojba došla je na mjesto intervencije te pristupila pretraživanju za spašavanje ozlijeđenih koji predstavlja prvi korak prilikom dolaska na intervenciju, a ujedno i gašenju požara. Izvela se i vježba spašavanja lakše ozlijeđenih osoba, a voditelj intervencije isključio je struju i plin kako bi osigurao vatrogasce od novih i mogućih opasnosti. Najzanimljiviji dio vatrogasne vježbe za učenike bilo je spašavanje ugroženog radnika  pomoću autoljestvi.

Učenici su na kraju dobili priliku dodatno razgledati vatrogasna vozila i opremu. Nakon završetka vježbe zapovjednik intervencije postrojio je interventnu jedinicu i predao izvješće ravnateljici o izvršenoj intervenciji gašenja požara i spašavanja ozlijeđenih u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića,  Varaždinske Toplice.

 

Tekst: Sanja Habek

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
23.05.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content