Menu

Za provođenje demografskih mjera i mjera potpore obrazovanju, u proračunu Grada Varaždinskih Toplica za djecu i mlade osigurano 173 tisuće eura

Grad Varaždinske Toplice već dugi niz godina nastavlja s provođenjem demografskih mjera i mjera potpora u obrazovanju kako bi se osigurala i pružila podrška obiteljima, roditeljima, djeci, učenicima i studentima u svojoj lokalnoj zajednici.

Kroz isplate naknade za novorođenčad, sufinanciranje osnovnog školstva i visokog obrazovanja kao što su mjere stipendiranja svih redovnih studenata s područja grada, sufinanciranja produženog boravka u osnovnim školama, sufinanciranja prijevoza učenika područne škole, sufinanciranja natjecanja i izvannastavnih aktivnosti učenika, sufinanciranja nabave radnih bilježnica i dodatnog materijala za sve učenike osnovnih škola, sufinanciranja najma školskog prostora po modelu JPP-a, želi se pružiti financijska potpora našim građanima.

U te svrhe Grad Varaždinske Toplice u svom je proračunu osigurao sredstva u iznosu od 173.000,00 eura.

Za visoko obrazovanje u ovoj godini za 66 redovnih studenata isplaćene su stipendije u ukupnom iznosu od 29.730,00 eura. Za sufinanciranje aktivnosti iz programa osnovnog školstva do sada je ukupno isplaćeno 23.500,00 eura. Prema podnesenim zahtjevima za novorođenu djecu isplaćena su sredstva u iznosu od 7.500,00 eura.

Ulaganje značajnih sredstava i provođenje ovakvih mjera pokazuju da lokalna uprava ozbiljno shvaća potrebu za poticanjem demografskog rasta i obrazovanja djece i mladih, te da je spremna djelovati kako bi podržala mlade obitelji. Ovakve inicijative mogu biti ključne za održavanje vitalnosti, razvoja i jačanja lokalne zajednice u budućnosti – rekla je gradonačelnica Ratković.

1 — 2
2 — 2
24.07.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content