Menu

Županijsko školsko ekipno prvenstvo u šahu

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, 1.veljače 2017.godine,  održano je Županijsko ekipno školsko prvenstvo u šahu. Toplička škola natjecala se u konkurenciji dječaka u sastavu: Filip Križanić (7.b), Andrija Potrebica (8.a), Borna Matkun (8.b), Petar Križanić (3.b) i Hrvoje Hostnjak (7.a) pod vodstvom trenera Željka Matkuna.

U konkurenciji 9 ekipa naša je škola uvjerljivo osvojila 1. mjesto sa svih osam pobjeda te tako treći put zaredom postala prvak županije. Ovime se nastavila dominacija topličkih šahista u županiji jer su nakon sjajnih rezultata u dosadašnja tri turnira pojedinačnog prvenstva još uvjerljiviji bili na ekipnom prvenstvu.

Dominaciju naše ekipe pokazuje i osvojenih 30,5 pojedinačnih bodova od ukupno 32 moguća. Filip je imao 6 pobjeda u 7 partija, Andrija i Borna svih 6 pobjeda u 6 partija, Petar 7 pobjeda u 7 partija, a Hrvoje 5 pobjeda i jedan remi u 6 partija.

Pobjedom na prvenstvu županije ekipa naše škole izborila je plasman na međužupanijsko prvenstvo koje će se 15. ožujka 2017. održati u Koprivnici te će pokušati ponoviti prošlogodišnji rezultat i kvalificirati se na državno prvenstvo.

Sve rezultate s natjecanja možete pronaći na web adresi http://sah-mladost.hr/zupanijsko-skolsko-ekipno-prvenstvo-1-3-2017/.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
06.02.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content